En passion for chips
Idéen til NipNap udspringer fra en passion til chips og snacks. Derfor har det også altid været et stort ønske at lave mine egne chips 😋
I samarbejde med Maria fra Mad og Livsnyderi, har vi fået lækre hjemmelavede chips!
Disse chips er med havsalt, men du kan bruge lige de krydderier som du har lyst til.
Se opskriften forneden og prøv det af derhjemme 🤩
Hjemmelavede chips
Opskrift 🥔
6 kartofler, enderne skåret af
3dl olivenolie
Flagesalt
1 fed hvidløg, fint revet
1tsk muskatnød, eller andet tørret krydderi. (Oregano, basilikum mm.)
Fremgangsmåde
Bland olivenolie, hvidløg, muskatnød og flagesalt i en skål.
Skær kartoflerne ud i tynde skiver på et mandolinjern eller i en foodprocessor.
Lig skiverne ned i en skål med iskold vand i 10min.
Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
Dup kartoffel skiverne tørre i et viskestykke.
Vend derefter kartoflerne i olien.
Lig den over på en bageplade/risten beklædt med bagepapir.
Kartoffelskiverne må ikke røre hinanden. Jeg bager dem over flere gange.
De skal bages ca. 20min, Hold øje med dem.
VIGTIGT Åben ovnen engang imellem så luften kommer ud, så for du den bedste sprødhed i chipsen.